Mottenbestrijding

De term motten wordt gebruikt voor een groot aantal kleine vlindertjes die op het eerste gezicht veel op elkaar lijken. Oorspronkelijk komt deze soort uit warmere streken en heeft zich rond de 18e eeuw hier gevestigd. De meeste van deze soorten leven binnenshuis. De motten zelf kunnen overal in huis rondvliegen, maar de larven bevinden zich op meer specifieke plekken.

Voedingsmethoden van motten

Ze worden als larven geboren en worden in 3 tot 6 maanden volwassen. De larven voedt zich met dierlijk weefsel, zoals wol, maar bijvoorbeeld ook opgezette dieren. Het in de zon leggen of bevriezen van de kleding wordt vaak geadviseerd als bestrijding. Een andere groep motten leeft van onze voedselvoorraad. De Vruchtmot is bijvoorbeeld een soort die vaak wordt aangeboden te determinatie bij de dienst ongediertebestrijding. De larve leeft van zetmeelhoudende producten, noten en gedroogde vruchten. Kijk de voorraad goed door en gooi twijfelachtige verpakkingen weg! Sommige larven kruipen voor het verpoppen naar warme plekken, zoals kieren en naden van het keukenplafond.

Mottenbestrijding

Wij bestrijden de motten volgens de laatste wetenschappelijke en milieuhygiënische inzichten. Na een uitgebreide inspectie wordt met gebruik van effectieve, in Nederland toegelaten bestrijdingsmiddelen, een eind gemaakt aan de heersende overlast.

De prijzen voor mottenbestrijding door ons: vanaf €75,-. Bel direct voor de mogelijkheden!

Last van motten? Neem direct contact met ons op!


DIRECT CONTACT OPNEMEN VOOR MOTTENBESTRIJDING