Verwilderde duiven weren

De verwilderde duiven worden vaak nog steeds tot ons stads- of dorpsgezicht gezien, met andere woorden ze horen erbij. Maar duiven kunnen echter ook veel hinder en schade veroorzaken en soms een gevaar voor de hygiëne zijn. In hun uitwerpselen (ongeveer 14 kilogram mest per duif per jaar!!) en nestmateriaal, wordt een grote verscheidenheid aan ongedierte (motten, vliegen , kevers , mijten, zilvervisjes en stofluizen) en ziekteverwekkende organismen aangetroffen. En op veel plaatsen vervuilen zij gevels en schilderwerk.

Levenswijze van duiven

Duiven zijn meestal middelgrote, compact gebouwde vogels met volle, ronde borst en kleine kop. Ze hebben een snelle, meestal rechtlijnige vlucht. Ze kunnen in tegenstelling tot andere vogels water met de snavel opzuigen. Het mannetje heet de ‘doffer’ en het vrouwtje de ’tortel’.

Duiven weren

Wij verzorgen de wering en reductie van verwilderde duiven op plaatsen waar zij ongewenst zijn. Dit d.m.v nestelen onmogelijk maken (met gaas, gaashorren of net) Roestplaatsen ontoegankelijk maken met piramiden of roestvrijstalen naalden, schrikdraad. Ook bestaat de mogelijkheid tot het vangen van verwilderde duiven met vangkooien.

Last van verwilderde duiven? Neem direct contact met ons op!


DIRECT CONTACT OPNEMEN VOOR WEREN VERWILDERDE DUIVEN