Vlooien bestrijden

De Kattenvlo, Ctenophalides felis Bouche, meestal de vlooiensoort die overlast veroorzaakt, kan zeer hinderlijk zijn voor mens en dier. In uw woning of gebouw waar veel of regelmatig huisdieren komen ontstaat, vooral gedurende de warme zomermaanden, snel een plaag van vlooien. Het zijn parasitair levende insecten die zich snel kunnen vermenigvuldigen als de omstandigheden dit toestaan.

Levenscyclus van vlooien

Na een bloedmaaltijd leggen vlooien 4 tot 6 eieren en dit aantal loopt snel op tot vele honderden. Na twee tot drie weken komen de larven uit de eitjes en voeden zich hierna met dode insecten, en uitwerpselen van volwassen vlooien. Hierna verpoppen ze zich. Na enige weken tot zelfs een jaar komen, onder invloed van trillingen, de jonge volwassen vlooien uit hun cocon en gaan op zoek naar een bloedmaaltijd.(dit altijd van een hond of een kat).

Vlooien bestrijden

Bij het niet goed bestrijden van vlooien, ontstaat er snel een vlooienplaag. Sinds kort is verboden om zelf met een spuitbus de vlooien te lijf te gaan. Hiervoor moet een gecertificeerd bedrijf ingeschakeld worden. Begin met het behandelen van uw huisdier en neem doorvoor contact op met uw dierenarts. Wij helpen u graag met het bestrijden van de vlooien. Dit wordt nog binnen 24 uur na het contact bij u gedaan.

Onze tarieven voor bestrijden van vlooien: al vanaf €120,-. Bel voor meer informatie!

Last van vlooien? Neem direct contact met ons op!


DIRECT CONTACT OPNEMEN VOOR BESTRIJDEN VAN VLOOIEN