Wandluizen bestrijden

Wandluizen, ook wel bedwantsen genoemd, zijn insecten die regelmatig worden aangetroffen op plaatsen waar mensen slapen. In het bijzonder hotels en pensions lopen door de snel wisselende gastbezetting een verhoogd risico dit ongedierte in huis te krijgen. Wandluizen zijn kleine insecten en worden +/- 5 tot 6 millimeter lang. De kleur is roodbruin tot bruin, net vervelde exemplaren zijn lichter maar kleuren bij. Het lichaam is breed en sterk afgeplat. Net als vlooien, waar wandluizen overigens niet aan verwant zijn, hadden wandluizen ooit vleugels, maar hebben deze in de loop der tijd weer grotendeels verloren. De restanten zijn zichtbaar als twee kleine ‘flapjes’ achter het halsschild. Op het achterlijf zijn verticale rijen haren aanwezig, waardoor de wants gestreept lijkt.

Levenswijze van wandluizen

Wandluizen leven van bloed van onder andere de mens, en danken hun naam aan de plek in huis waar doorgaans de meeste luizen of bedwantsen zich bevinden, namelijk in en rond het bed. De wandluizen prikken met hun steeksnuit door de huid, deze bestaat uit een buisje dat bloed zuigt en een tweede dat verdovende en antistollende stoffen injecteert. Hierdoor voelt men de beet niet en stolt het bloed minder snel wat de stroom op gang houdt tot de wandluizen genoeg hebben.

Bestrijden van wandluizen

Wandluizen moeten worden bestreden omdat zij door hun steken flinke huidirritaties kunnen veroorzaken en daarnaast een rol kunnen spelen bij het overbrengen van ziekten. Het bovenstaande is reden genoeg voor doelmatige en intensieve controle van slaapvertrekken, indien nodig gevolgd door een planmatige bestrijding. Wij bestrijden wandluizen volgens de laatste wetenschappelijke en milieuhygiënische inzichten. Na een uitgebreide inspectie wordt met gebruik van effectieve, in Nederland toegelaten bestrijdingsmiddelen, een eind gemaakt aan de heersende overlast.

Ons tarief voor bestrijden van wandluizen: al vanaf €350,-. Bel direct voor meer informatie.

Last van wandluizen? Neem direct contact met ons op!


DIRECT CONTACT OPNEMEN VOOR WANDLUIZEN BESTRIJDEN