Wespenbestrijding

Wespen zijn in de vrije natuur zeer nuttig, zeker voor honing liefhebbers. Als echter een nest wordt gebouwd in de directe omgeving van mensen kan dat tot veel overlast leiden. Voor overgevoelige mensen kunnen wespen zelfs levensgevaarlijk zijn. Bekijk hier hoe wespen een nest maken.

Verspreiding van wespen

Wespen bestaan uit een volk met één koningin en een aantal werksters. Een volk leeft maar één jaar en sterft aan het begin van de winter zodra het gaat vriezen. Aan het eind van de zomer, in augustus of september, worden er uit enkele tientallen bevruchte eitjes koninginnen en uit onbevruchte eitjes mannetjes geboren. De koninginnelarven krijgen speciaal hormoonrijk voedsel waardoor uit gewoon bevruchte eitjes koninginnen ontstaan. Dit hormoon wordt door speciale klieren in de kop van de werksters gemaakt. De mannetjes wespen zijn 15 mm lang en hebben langere antennes dan de werksters. Ze sterven vrijwel direct na de paring.

Levenscyclus van wespen

Als er een wespennest onder uw dakbeschot van uw huis of schuur zit, in de grond of een oude biels, mijdt de wespen! Zoek ze niet op, ga ze niet irriteren, als hun nest wordt verstoord dan kunnen wespen zeer agressief worden waarbij ze de verstoorder achtervolgen om deze liefst meerdere keren te steken… Maak nooit de vlieg opening dicht met allerlei materialen, de wesp zal er alles aan doen om er uit te komen. Probeer zoetigheid in de directe omgeving te vermijden, dit geeft aantrekkingskracht.

Bestrijding van wespen

Afhankelijk van de omstandigheden kan het verstandig zijn deze insecten te laten bestrijden. Neem direct contact met ons op, wij hebben de juiste middelen en kleding om de wespen te bestrijden. Na telefonisch contact helpen wij u nog de zelfde dag.

De prijzen voor wespenbestrijding door ons: al vanaf €65,-. Bel voor de mogelijkheden!

Last van wespen? Neem direct contact met ons op!


DIRECT CONTACT OPNEMEN VOOR WESPENBESTRIJDING