Zilvervisjes bestrijden en/of Papiervisjes bestrijden

Zilvervisjes, ovenvisjes en/of papiervisjes zijn afgeplatte, langwerpige insecten, met drie lange staartachtige aanhangsels aan het uiteinde van het achterlijf (ook wel de Franjestaart genaamd). Ze kunnen tussen de 0,5 en 2,0 cm lang worden.De samengestelde ogen zijn klein of geheel afwezig en staan ver uiteen. Het achterlijf bestaat uit elf segmenten, waarvan het laatste vaak is gereduceerd. De eieren zijn ovaal en ongeveer 0,8 mm lang.

Levenscyclus & gedrag van zilvervisjes, ovenvisjes en papiervisjes

De ‘visjes’ leven in het donker tussen papier en in boeken of op vochtige plekken. Als de plek waar ze zich verbergen belicht wordt gaan ze snel op zoek naar een nieuwe plek om zich te verstoppen; dat is meestal op de rug van een boek of in de vouw tussen de bladzijden. Vrouwelijke zilvervisjes, ovenvisjes of papiervisjes leggen ongeveer 100 eitjes in hun leven. Eitjes worden in groepen tot maximaal 3 eitjes tegelijk gelegd. Deze eitjes komen uit in zes weken. De kleine zilvervisjes, ovenvisjes of papiervisjes zien er hetzelfde uit als volwassen alleen zijn ze nog wit van kleur. In vier tot zes weken krijgen ze de volwassen kleur. Volwassen zilvervisjes, ovenvisjes of papiervisjes kunnen 2 tot acht jaar oud worden. Ze zijn geslachtsrijp in 3 tot 24 maanden en komen vaak het huis binnen door mee te liften met oude boeken en kranten, oud papier en oude kleding.

Zilvervisjes, ovenvisjes en papiervisjes bestrijden?

Wij bestrijden zilvervisjes en ovenvisjes of papiervisjes volgens de laatste wetenschappelijke en milieuhygiënische inzichten. Na een uitgebreide inspectie wordt met gebruik van effectieve, in Nederland toegelaten bestrijdingsmiddelen, een eind gemaakt aan de heersende overlast!

De tarieven voor zilvervisjes bestrijden door ons: vanaf Euro 120,-. Bel ons direct voor de mogelijkheden.

Last van zilvervisjes, ovenvisjes of papiervisjes? Neem direct contact met ons op!


DIRECT CONTACT OPNEMEN VOOR BESTRIJDING